5 Kasım 2009 Perşembe

Nice mutlu yıllara Türkiye Cumhuriyeti!!!




Cumhuriyet Bayramı çok güzel geçti. Sabah çevre okulların bandosu eşliğinde okullar yürüyüş yaptı, resmi tören düzenlendi. Akşam ise fener alayı vardı. Her zamanki gibi yine çok güzel görüntüler çıktı ortaya. Bayram tüm çosku ve sevinciyle kutlandı.

Büyükçekmeceliler gittikçe büyüyen bir konvoyla sahili dolaştı. Çocuklusu yaşlısı her yaştan cumhuriyetsever vardı konvoyda...

Bende bol bol fotoğraf çektim tabi :) İşte o fotoğraflardan bazıları:


Yaşlı ve yorgun bedenler herşeye rağmen Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak için ellerinde bayraklarla sokaklardaydı...



Atatürkçü Düşünce Derneği de her zamanki gibi bu bayramda da buradaydı.... Onlardan başka dernekte yoktu zaten...


Konvoyun başladığı yerden, bitiş noktasına kadar bize katılan sadece insanlar değildi. Bu sevimli dostumuz da bizi sessizce takip etti. Havlamadan, insanlara huzursuzluk ve rahatsızlık vermeden fener alayı boyunca bizimle yürüdü.

Bu Allah'tan gelen birşey gibi sanki. Cumhuriyet rejiminin ne kadar rahat ve mutluluk verici bir yönetim sistemi olduğunu düşünemeyen insanlar bu köpek kadar olamamışlar. Ulusal bayramları kutlamayı salaklık ve yorgunluk olarak gören insanlar şu köpeği görmeliler. O bile bu güzel bayramı coşku içinde kutladı.

Çevresindeki meraklı ve gülümseyen bakışlar içinde yürüyüşünü tamamladı...



Bu yılda her zaman ki gibi dolu dolu bir bayram kutladık. Sayelerinde buradayız, rahatız, huzurluyuz, özgürüz ve daha niceleri...

Bize Cumhuriyerimizi veren büyüklerimize, başta ATA'mız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürler...

ATATÜRK diyor ki:
-Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.

-Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

-Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.

-Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

-Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır.

-Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder